Canal de Reporters

L’eduCAC col·labora des del novembre en el projecte Canal de Reporters liderat per la Direcció general d’Innovació, Digitalització i Recerca educativa i la Direcció General de Currículum i personalització del Departament d’Educació.

El projecte s’emmarca dins dels objectius generals del Pla d’educació digital de Catalunya. 

La fase de pilotatge ha començat al gener, i hi participen 40 centres educatius i 70 mestres d’educació Infantil, Primària i Secundària. 

Canal de Reporters consisteix en la creació d'una plataforma o canal des del qual l’alumnat comparteix amb altres centres i amb la comunitat educativa en general les produccions audiovisuals pròpies, en diferents llengües, elaborades des dels seus centres i localitats.

L’objectiu és, entre d’altres,  fomentar l’esperit crític i l’alfabetització mediàtica, compartir experiències inspiradores i afavorir el treball vivencial.

Està estructurat en quatre mòduls 
•    Periodisme a l’escola
•    Llenguatge escrit i elaboració de notícies
•    Llenguatge oral i ràdio
•    Llenguatge audiovisual 

Des de l’eduCAC col·laborem en l’elaboració de continguts i propostes didàctiques relacionats amb l’educació mediàtica. També  participem d’un manera activa en les sessions de treball i en els seminaris amb els docents.  

D’altra banda, el centres educatius que ho han sol·licitat tindran la possibilitat de  treballar amb els mitjans locals que formen part de La Xarxa. S’establiran línies de col·laboració adaptades a cada centre educatiu en funció de les seves necessitats. Més de 25 mitjans locals col·laboraran en aquest iniciativa que permetrà a l’alumnat endinsar-se en el món del periodisme professional des de la proximitat. La Xarxa és membre de la Plataforma per a l’Educació Mediàtica (PEM) impulsada pel CAC.