Cinema pel 8M amb Cinescola

S’acosta el 8 de març i el des del projecte Cinescola, el professor Ramon Breu ens proposa una sèrie i  tres llargmetratges per reflexionar sobre el feminisme i el rol de les dones en la societat en diversos períodes de la història. 

  • Home Ground, sèrie noruega de 2018 sobre una exitosa entrenadora de futbol femení que es converteix en primera entrenadora de la primera divisió masculina professional. Cada capítol dura 50 minuts.
  • Life and Death in the Warehouse (Vida i mort en un magatzem, 2022), una producció de televisió per a la BBC d’una hora de durada que fa crítica social sobre el funcionament de les companyies de venda i repartiment a domicili. 
  • Little Women, Donetes, en la versió de 2019 de la directora Greta Gerwig, una història sobre la vida de quatre germanes en plena Guerra de Secessió Nord-americana, on s’expliquen els valors de l’època i la transformació social i de les protagonistes 
  • Made in Dagenham (2010), traduïda com Pagament just, un llargmetratge basat en els fets que succeïren al voltant de la vaga de les treballadores de la fàbrica d’automòbils Ford en 1968. 

De cada pel·lícula podreu descarregar la seqüència didàctica en PDF, que compta amb una sinopsi sobre l’argument i el desenvolupament de la pel·lícula, la fitxa tècnica, les seccions Pantalla d’activitats, per aprofundir en la comprensió del film (contingut i el context històric i social que es reprodueix al llargmetratge per exemple), i Llenguatge i tècniques audiovisuals, per aprendre a identificar aspectes tècnics i artístics com ara els tipus de plans, els moviments de la càmera i el seu significat, el rol de la música per donar relleu a la història, etc.  

La seqüència didàctica també compta amb lectures d'ampliació, textos de suport i activitats per contextualitzar la pel·lícula, i aspectes didàctics per al professorat. 

Al web de Cinescola trobareu moltes més propostes didàctiques a través del cinema, tant per primària com per secundària.