Com ens hem d’informar sobre les vacunes de la Covid-19? 

La desinformació és una qüestió que preocupa especialment quan parlem de l'àmbit de la salut pública. Abans de prendre decisions que afecten el bé comú  –com per exemple negar-se a posar-se la vacuna o a seguir les recomanacions  per fer front a la pandèmia–, cal estar ben informats.  

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya i la Plataforma per a l'educació mediàtica han impulsat un debat públic sobre la desinformació al voltant de la vacuna de la Covid-19 amb el Departament de Salut, el Col·legi de Periodistes, els Col·legis d'Infermeres i Infermers, i el grup GCMSC d'Epidemiologia. Fruit d'aquest debat interdisciplinari s'ha publicat el document Com detectar les fake news sobre les vacunes de la Covid-19? 

El document planteja 6 preguntes que ens hauríem de fer quan ens informem sobre les vacunes: Tinc tota la informació? Per on m’arriba? És creïble la font? Ha estat manipulada? És un cas únic? Ho comparteixo? 

Formular-nos aquestes qüestions ens pot ajudar a seguir la recomanació que fem sempre per detectar les fake news: Atura’t, pensa, verifica

cartell vacunes