Com funciona la telerealitat?

La telerealitat ocupa espais de graella de les televisions convencionals i també de plataformes audiovisuals de tota mena. A Catalunya, el xou de talents Eufòria ha aconseguit records d'audiència televisiva, digital i de participació en aquesta primera edició, i ha generat tot un fenomen mediàtic entorn de tots els personatges. En què es basa l'èxit dels xous d'impacte? 

A l'eduCAC us proposem una aproximació al gènere a través de la unitat didàctica Quin xou!, de la ma d'Eufòria i del Jordi Cubino, el director musical del format. 

micro i focos

Les propostes didàctiques d'aquest material eduCAC plantegen un treball reflexiu i analític sobre un tipus de producte que l'alumnat consumeix per entretenir-se, i també un de creatiu, per desenvolupar en grup la idea d'un programa de telerealitat. A la unitat trobareu tota mena de recursos per ampliar les activitats. 

Per anar una mica més enllà, a l'eix Ens posem a la seva pell de l'itinerari de Diversitat cultural de l'eduCAC podeu seguir amb la recreació del xou de telerealitat,  i afegir característiques particulars als personatges, per reflexionar sobre els estereotips que assignem a les persones. 

I el següent pas que us proposem és fer la presentació del reality en un format on l'alumnat se sent còmode: els stories. Al projecte d'aula Stories! de l'eduCAC trobareu pautat tot el procés de producció audiovisual. 

Si us cal ajuda en l'etapa de producció, recordeu que teniu els tutorials de l'eduCAC on s'expliquen tots els ets i els uts de les tres etapes de la creació d'un audiovisual. 

I si us ha agradat la proposta i la treballeu a l'aula, no se n'oblideu d'explicar-nos-ho! Ens agradarà saber com us ha funcionat. Escriviu-nos a educac@gencat.cat