Jugar no sempre és inofensiu

Si els reis del 2019 tenen previst portar videojocs a casa vostra, estaria bé que tinguessin present algunes recomanacions abans de comprar-los. La doctora Núria Aragay ens dóna alguns consells interessants relacionats amb jocs amb els quals els nostres fills i filles passaran moltes hores al llarg de l’any, que els podeu trobar en el document adjunt. 

Per si no teniu temps de llegir el seu interessant article, aquí teniu quatre pinzellades: 

  • a l'hora d'escollir un videojoc, fixeu-vos en les recomanacions del sistema PEGI (http://www.aevi.org.es/documentacion/el-codigo-pegi/)
  • interesseu-vos pels jocs que agraden als vostres fills i filles, i parleu-ne amb ells. Per despertar-los l'esperit crític sobre els continguts i els mecanismes del joc, és bo plantejar-los-hi algunes preguntes, com ara, "quin benefici em reporta dedicar-li tant d'esforç i dedicació?". Pot semblar una pregunta una mica abstracta, però el sol fet de plantejar-la pot ajudar a que joves i adolescents siguin conscients tant dels aspectes positius com negatius que té jugar. 
  • ajudeu-los a trobar un equilibri entre obligacions, responsabilitats i temps lliure, i a diversificar el temps d'oci (esport, música, lectura, família, etc.).

Perquè jugar no sempre és inofensiu. La doctora Aragay ens alerta sobre els videojocs gratuits i de gran qualitat gràfica, que aparentment són d'estratègia, però pels que acabes invertint diners si vols avançar i pujar de nivell. Aquestes dinàmiques poden augmentar el risc de que joves i adolescents consumidors de videojocs siguin potencials jugadors de jocs d'apostes quan siguin adults