L'eduCAC al bus escolar

Durant aquest mes de maig hem engegat una prova pilot per tal de difondre l’educació en comunicació en un entorn que fins ara amb l'eduCAC no havíem explorat. Substituïm les aules pel bus escolar.

Aprofitem que els busos encara porten pantalles per introduir contingut audiovisual de curta durada, minut i mig aproximadament, adreçat a l'alumnat de primària i secundària. Algunes peces són ja històriques de l'eduCAC, d'altres són noves. En totes, es plantegen situacions i temes lligats a l'ús de les xarxes socials, la identitat digital, l'ús problemàtic de mòbils o altres dispositius, la perspectiva de gènere a l'audiovisual, l'assetjament, etc. 

Durant el trajecte de l’escola a casa, els i les joves dediquen uns minuts a participar en aquesta activitat, en la que també se'ls hi demana, després d'haver visionat el contingut, que ens expliquin la seva opinió a través d'un breu formulari. 

Aquesta prova pilot s’ha iniciat en col·laboració amb el Consell Comarcal del Garraf, en dos instituts del municipi de Sant Pere de Ribes, IES Montgrós i IES Can Puig, amb l’alumnat que cada dia es desplaça des del municipi d’Olivella, on viuen, al de Sant Pere de Ribes, on assisteixen a classe.

Paral·lelament, ens hem reunit amb representants de cadascun dels municipis de la comarca del Garraf per donar a conèixer el programa eduCAC, la importància de l’educació mediàtica en la societat actual i buscar vies de col·laboració per incorporar els materials en els centres educatius i les activitats en el lleure d’aquests municipis. 

L'experiència ha estat molt positiva, i segur que replicable en altres llocs de Catalunya. Escriviu-nos si us interessa! 

Peça de la xarxa amb el resum de l'experiència https://www.alacarta.cat/fetamida/tall/autocars-escolars-amb-formacio-audiovisual