Les tecnologies digitals a la infància, l'adolescència i la joventut

El Govern ha presentat avui 28 de setembre un pla d'acció per orientar a professionals de l'educació i a les famílies en el bon ús de les tecnologies digitals. 

Hi han participat tres departaments, Salut, Drets Socials i Educació, que han estat coordinats pel Pacte Nacional de Salut Mental, adscrit al Departament de la Presidència. 

A la guia trobarem pautes sobre quin acompanyament digital hem de fer a infants i joves en l'ús de la tecnologia des de l'àmbit familiar, els centres educatius, l'educació no formal i l'educació informal. 

També es proporciona informació sobre quins són els principals riscos vinculats, com ara l'ús excessiu, l'addició, el tipus de continguts que consumeixen, i la identitat i relacions que es generen. 

A més, s'enllaça a moltes pàgines de recursos interessants per a obtenir informació complementària. 

Han col·laborat professionals com el psicòleg de la Fundació Althaia de la Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, Jordi Bernabeu, la psicòloga clínica de l'Hospital Clínic i Universitat de Barcelona Rosa Maria Díaz Hurtado o el cap de psicologia i coordinador de la unitat de conductes addictives de l'Hospital Sant Joan de Déu, Josep Matalí. 

Des de l'eduCAC us recomanem aquesta guia elaborada per un gran equip de professionals com a recurs de consulta. La podeu trobar al web d'Internet Segura en aquest enllaç

portada guia Gene