Què t'hi jugues?

A l'eduCAC estem d'estrena d'un projecte que fa mesos que es prepara, i que neix de la col·laboració entre el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, la Unitat de Joc Patològic de l'Hospital de Bellvitge i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). 

Avui, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i acompanyats pels Departaments de Salut i Educació, hem presentat la unitat didàctica Què t'hi jugues

Aquesta unitat didàctica ha estat concebuda per treballar a l'ESO els continguts principals dels videojocs i els jocs d’atzar en línia, per promoure'n un ús saludable i un consum crític, i per prevenir i identificar conductes problemàtiques. Cal tenir present que la presència dels videojocs a la nostra societat ha augmentat fins a arribar a un lloc privilegiat de l’oci: el 40% de la població adulta juga a videojocs i dels joves, el percentatge arriba a un 90%. Les persones joves dediquen una mitjana setmanal de 6,5 hores a jugar.

Durant el curs 21/22, dos centres educatius de Catalunya participaran en un pilot per avaluar la funcionalitat i eficàcia de les activitats que es proposen en la unitat. I durant el pilotatge, el HUB-IDIBELL estudiarà els hàbits de joc social, problemàtic i patològic en adolescents.

El proper trimestre us explicarem amb més detall la unitat, però si voleu, ja la podeu consultar, la trobareu publicada a la pàgina de Professorat del web de l'eduCAC