El consum informatiu durant el confinament pel coronavirus

El confinament a causa de la crisi sanitària pel COVID-19 ha incrementat el nostre consum informatiu de forma extraordinària. I si estar ben informat és un procés que en circumstàncies normals ja requereix un esforç per part nostra, en la situació excepcional que vivim és molt més complicat poder destriar el gra de la palla. 

Com podem saber que tot allò que ens entra a la pantalla, de vegades de la mà d'una persona o d'un grup que coneixem i en qui confiem, és una informació fidedigna o ens trobem davant d'una notícia falsa? Com fem un ús responsable de la informació que rebem i, sobretot, la que compartim? 

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya, en el marc del programa eduCAC, ha posat en marxa una campanya per lluitar contra la desinformació i per fer un ús responsable de les pantalles durant el confinament. En aquesta secció trobareu una infografia relacionada amb el consum informatiu on es recullen algunes pautes bàsiques que desitgem que us siguin útils. 

També trobareu els vídeos amb animacions que, a més de a les xarxes, també seran emesos per TV3. Tota la informació de la campanya en aquest enllaç

 

fake news