Famílies

Una família es fa una fotografia

En aquesta secció del web d'eduCAC trobareu informació i recursos relacionats amb l'educació en comunicació des de la perspectiva de les famílies, per abordar la relació dels infants i els adolescents amb el món audiovisual i els molts dispositius amb els quals interaccionen.

Periòdicament us oferirem nous continguts amb informació útil i recursos al vostre abast relacionats amb l'educació en comunicació, així com propostes que us convidin a reflexionar i estratègies que es puguin posar en pràctica a les llars. També comptarà amb propostes específiques de treball amb les famílies i altres continguts que s'aniran definint a mesura que el programa eduCAC es vagi consolidant.

Impliquem-nos en l'educació mediàtica dels nostres fills i filles!

Continguts i recursos per a les famílies

 • imatge lluctuber

  Negociem un pacte tecnològic en família

  El temps que dediquem a les pantalles és, sovint, una qüestió que afecta la convivència familiar. Internet ha canviat tant la forma com ens comuniquem, però també, la manera com juguem. Com en podem parlar per mirar que tot rutlli a casa?

 • Consells digitals per les famílies

  Consells digitals per les famílies

  eduCAC us proposa 8 consells perquè l'estiu digital 2019 sigui el més segur possible. Observar la relació dels i de les joves amb les pantalles i aprofitar per parlar de les normes de cortesia a la xarxa són algunes de les idees que us donem. 

 • com escollir recursos digitals

  Com escollir recursos digitals de qualitat

  Els infants s'han apropiat dels mòbils i de les tauletes amb naturalitat. Però pels adults són eines noves, i ens preocupa l'ús que en fan, el temps que hi dediquen, la seva salut i la seva seguretat. Més que preocupar, això ens ha d'ocupar. Acompanyar i seleccionar recursos de qualitat a casa ens ajudarà a educar-los i apoderar-los davant les tecnologies d'una forma segura i responsable.  

   

 • Família i pantalles

  Família i pantalles

  L'ús o l'abús de les pantalles que fan els nois i les noies ens preocupa, tant a les famílies com dintre de l'àmbit escolar. Ara, és sempre una qüestió alarmant? En col·laboració amb el Consorci Sanitari de Terrassa us oferim aquests consells de la psicòloga Núria Aragay.

   

 • Una persona fa una fotografia del seu plat

  Juguem a fer stories en família?

  Us proposem compartir amb els vostres fills i filles un moment de creativitat i entreteniment a través dels 'stories' que actualment omplen les seves pantalles. Us animeu a crear-los en família?

 • Un dit fa clic en una tauleta.

  Aprendre a navegar i a desconnectar

  Quins són els elements bàsics per prevenir possibles mals usos en l’ús de les pantalles? Us proposem alguns consells com a punt de partida per abordar la relació dels nostres fills i filles amb les pantalles.

 • Icones de les diferents xarxes socials

  Protecció dels menors en el món digital

  Guia per a famílies elaborada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya, amb 13 consells bàsics per ajudar-vos a trobar la línia que separa les activitats educatives i recreatives de les que suposen riscos.

 • Formulari de defensa de l'audiència

  Defensa de l'audiència

  Accés al formulari del Consell de l'Audiovisual de Catalunya per fer arribar queixes o suggeriments sobre la programació i la publicitat de qualsevol ràdio o televisió, ja sigui pública o privada.

 • Capçalera del web Safer Internet

  Eines de control parental

  Programa Safer Internet, de la Comissió Europea, que ofereix recomanacions sobre eines de control parental i continguts per a les famílies per prendre consciència de les possibilitats i de les amenaces d’internet.

 • Logotip del projecte 'Internet més segura'

  Internet + segura

  Web del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) per ajudar a nens i nenes a navegar amb seguretat per Internet. El web ofereix recursos per a famílies, infants i joves i educadors/es.

 • Una noia parla a la càmera del mòbil

  Recomanacions per a un bon ús d'internet

  La relació dels adolescents amb internet és el tema central d'aquestes càpsules de vídeo del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, amb recomanacions per aconseguir un bon ús de la xarxa.