Conviure en el món digital

nen i nena amb tauletes

Les famílies estem cada vegada més interessades a participar en xerrades i tallers sobre temes relacionats amb les pantalles i les TIC. Sabem que, amb un mòbil a la butxaca, els nostres fills i filles en algun moment es mouran per internet sols (o potser mal acompanyats, que és pitjor). Som conscients que donar-los aquesta oportunitat a ells ens obliga a ser corresponsables a nosaltres. 

Per donar resposta a la necessitat de fer un acompanyament actiu dels infants en la descoberta de l'entorn digital, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, a través del programa eduCAC, ofereix a les associacions de famílies i a tota la comunitat educativa la xerrada Conviure en el món digital. 

L'objectiu és reflexionar plegats amb actitud oberta als neguits i a les experiències de les famílies, que sovint es veuen desbordades per l'actual context comunicatiu. Durant una hora aproximadament,

  1. Identificarem les habilitats necessàries per fer un ús responsable del mòbil en particular, i de les pantalles en general, en l'àmbit familiar. 
  2. Abordarem conceptes com la identitat digital i la seva gestió en les xarxes socials. 
  3. Parlarem dels continguts que consumeixen els adolescents a través dels seus referents: influencers, youtubers, gamers, etc. 
  4. Farem propostes pràctiques amb l'objectiu d'afavorir un consum crític dels continguts audiovisuals.

A l'inici del nou curs 21/22 anirem informant de les noves dates. Subscriu-te al butlletí o segueix-nos a les xarxes per estar-ne al cas!