Família i pantalles

Sovint les famílies i l'escola mostren preocupació per l'ús o l'abús de les pantalles que fan nois i noies. Aquesta pantallitis no és una qüestió alarmant, en general, i de fet, fora bo que ens plantegéssim si nosaltres mateixos, els adultes, també en patim.

Amb aquests vídeos que us presentem en col·laboració amb la Unitat d'Atenció al Joc Patològic i altres Addiccions No Tòxiques del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), volem contribuir a donar algunes respostes a preguntes que segur que en algun moment tots ens hem fet. Dubtes que ens plantegem quan veiem els fills buscant informació a internet, jugant a videojocs davant de la pantalla o comunicant-se amb els seus amics amb el mòbil.

En quin moment les mares i els pares ens hem de preocupar? Quins són els senyals que ens indiquen que hem d'intervenir-hi? Què podem fer si creiem que estem davant d'un ús perjudicial de les pantalles per part dels nostres fills?

En aquests vídeos divulgatius, la doctora Núria Aragay, psicòloga adjunta coordinadora de la Unitat d'Addicions Comportamentals del CST, ens dóna algunes pistes.