Guia de sistemes de control parental a internet

És possible supervisar el consum audiovisual dels nostres fills i filles, amb la multiplicitat de pantalles des de les quals poden accedir?

Fàcil no n'és, però totes les plataformes i dispositius ofereixen sistemes de control parental, i és feina de les famílies saber com funcionen i activar-los, per preservar a nenes i nens del contingut que no sigui adequat segons la seva etapa formativa. 

En la infografia que veureu tot seguit trobareu de forma sintètica i agrupades pel tipus de servei, algunes de les funcionalitats que es poden activar i que poden ser útils en la gestió de l'ús de la tecnologia i el consum audiovisual que fan nenes i nens. 

infografia control parental

Instagram

TikTok

La tecnologia com aliada per a l'educació en comunicació

carrusel 6

 

carrusel 7

 

carrusel 8

 

Recursos

 • imatge internet segura

  Internet Segura

  En aquesta pàgina d'Internet Segura trobareu indicacions de com activar el control parental de les principals plataformes de vídeo sota demanda. 

 • imatge netflix el calamar

  El calamar, el control parental i la qualificació per edats

  La polèmica amb El juego del calamar als patis de les escoles d'infantil i primària posa a sobre de la taula un problema important: l’absència de control per part de les famílies sobre el contingut audiovisual que consumeixen els nens i les nenes. 

 • imatge informe UNICEF

  El 70% de mares i pares no supervisa l'ús de la tecnologia dels seus fills

  El darrer informe d'UNICEF sobre els usos de la tecnologia i d'internet per part dels joves ens mostra que un alt percentatge de mares i pares no exerceixen cap tipus de supervisió per vetllar per la seguretat i el benestar digital dels seus fills i filles.