Preguntes freqüents

premis eduCAC

Què són els Premis eduCAC?

  • Són uns guardons atorgats pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya als centres que integren l'educació en comunicació audiovisual al currículum escolar. L'objectiu és fomentar l'educació en mitjans i donar visibilitat a les experiències que es fan a les escoles i instituts de Catalunya.  Vols veure'n algunes?  Aquí trobaràs les millors de la XVIII edició i ja està convocada la XIX edició.

Qui hi pot participar?

Trobareu tres categories:

  • Categoria A: pels centres educatius de Catalunya, des d'infantil segon cicle fins a secundària postobligatòria, amb una subcategoria específiques pels treballs de ràdio, pels treballs de centre que impliquin més d'un nivell i pels centres d'educació especial. 
  • Categoria B: per l'alumnat de batxillerat que duu a terme el treball de recerca i també per les produccions audiovisuals que hagin fet en aquest marc.
  • Categoria C: pel professorat dels centres educatius de Catalunya. 

Quin és el premi?

Es lliuren un total de 17 guardons. Els primers premis tenen una dotació econòmica de 1.000 euros i els segons de 500 euros. Algunes subcategories estan dotades amb un sol premi de 1.000 euros. 

Quina documentació cal aportar?

  1. Si sou un centre educatiu, o un professor o professora: l'imprès de participació, el treball en suport digital (PDF amb la descripció de l'experiència i audiovisual en MP3, MP4, JPG i/o PNG) i un tràiler en MP4 de màxim un minut. 
  2. Si ets alumnat de batxillerat: l'imprès de participació, el treball de recerca en PDF i, si és el cas, l'arxiu audiovisual en MP3, MP4, JPG i/o PNG) més el certificat que trobaràs a les bases.

Recorda que la documentació no pot pesar més d'1 GB! Ens la pots posar tota en un CD, un USB, en un enllaç on estiguin tots els documents que vulguis que el jurat es miri ...

Puc presentar el mateix treball a diverses subcategories?

Si, però recorda de presentar una sol·licitud per cada subcategoria que et vulguis presentar!

I em feu fer un tràiler?

Sí! Ho sabem, més feina extra! Però pensa que és la teva carta de presentació! Aprofita'l per reflectir les idees clau o per mostrar-nos els millors moments del teu audiovisual ... i si guanyes, l'utilitzarem a l'acte de lliurament, al web d'eduCAC, a les xarxes ...

Quin és l'últim dia per presentar-me?

El termini de presentació de treballs finalitza el 14 de març de 2022. 

I quan sabré si he guanyat?

Durant el mes de maig ens posarem en contacte amb els finalistes i els premis es lliuraran entre finals de maig i principis de juny al Cosmocaixa.

FAQ1FAQ2

 

premis eduCAC