XX Premis eduCAC

banner XX Premis eduCAC

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya convoca la 20a edició dels Premis eduCAC en col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu dels Premis eduCAC és promoure l'educació mediàtica en el sistema educatiu i reconèixer la feina de la comunitat educativa en aquest àmbit. 

Els premis consten de tres categories: 

 • Categoria A: centres educatius
 • Categoria B: treballs de recerca de l'alumnat 
 • Categoria C: professorat de centres educatius. 

En aquesta pàgina trobaràs tots els detalls de la convocatòria. Si tens qualsevol dubte, escriu-nos a educac@gencat.cat. Esperem el teu treball!   


text com participar

 text emplena

Categoria A | Centres educatius 

formulari cat A

Categoria B | Treballs de recerca de batxillerat 

formulari cat B

Categoria C | Professorat de centres educatius

formulari cat C

text presentaho

Per internet: 

 • Un cop tinguis la sol·licitud signada i segellada pel teu centre, presenta-la mitjançant el tràmit del web de la Generalitat de Catalunya
 • En un termini de 48 hores rebràs al correu que ens hagis indicat un enllaç personalitzat a un servei de transferència d'arxius que et permetrà fer-nos arribar la resta de documentació del teu treball.
 • L'enllaç serà vàlid fins al 10 de març de 2023. Recorda que tens un límit de 2 GB! 
 • IMPORTANT! El termini de presentació per internet (ÚNICAMENT LA SOL·LICITUD DE PARTICIPACIÓ) finalitza el 27 de febrer de 2023. La presentació de la documentació per internet mitjançant un servei diferent del núvol eduCAC comportarà l'exclusió de la convocatòria. 

Presencial: 

 • Un cop tinguis la sol·licitud signada i segellada pel teu centre, pots presentar-la al registre de la seu del Consell de l'Audiovisual de Catalunya.
 • També pots fer-ho en qualsevol administració pública amb registre (aquí pots consultar quina et queda més a la vora) o a través de les oficines de Correos. 
 • El termini per a la presentació presencial (sol·licitud i documentació en suports com un USB o un CD) és el 10 de març de 2023. Recorda que tens un límit de 2 GB! 

text FAQ

Qui pot participar?

Tots els centres educatius ordinaris i els centres educatius d'educació especial públics, concertats i privats de Catalunya amb estudis d'infantil, primària i secundària postobligatòria. 

Quin és el premi?

Totes les categories estan dotades amb un primer i un segon premi de 1000 i de 500 euros respectivament. 

Quina documentació cal aportar? 

La sol·licitud de participació degudament emplenada, signada i segellada, el document explicatiu del projecte en PDF, la producció audiovisual i un tràiler o videoresum d'una durada màxima d'un minut. Consulta les bases per saber el detall de cada categoria. 

Quin és el darrer dia per presentar-me?

Si ho fas per internet: fins al 27 de febrer per presentar ÚNICAMENT la sol·licitud, i fins al 10 de març de 2023 per pujar la documentació al núvol eduCAC. 

Si ho fas presencial: fins al 10 de març de 2023 (sol·licitud de participació i documentació). 


text novetats

Reorganitzem les subcategories de la categoria A

Ara en són cinc:  

 • Segon cicle d'educació infantil i cicle inicial d'educació primària. 
 • Cicles mitjà i superior d'educació primària. 
 • Educació Secundària Obligatòria i cicles de formació professional bàsica. 
 • Educació secundària postobligatòria (inclou batxillerat, els cicles formatius de grau mitjà i superior i els programes de formació i inserció [PFI]).
 • Treballs d'innovació en la integració de l'educació mediàtica al currículum. Aquí es poden presentar experiències educatives de classe, cicle o centre de qualsevol nivell educatiu. 

Les categories B, treballs de recerca de l'alumnat de batxillerat, i la C, professorat de centre educatius, es mantenen en els mateixos termes que en la darrera edició. 


Prioritzem la presentació per internet i t'oferim el núvol privat de l'eduCAC on publicar amb seguretat tots els materials

Quan presentis la sol·licitud de participació a través del tràmit de la Generalitat de Catalunya, rebràs al correu del responsable del treball (IMPORTANT que estigui ben introduït al formulari!) un enllaç vàlid fins el 10 de març de 2023 on podràs pujar els materials, amb un límit de 2 GB. 

Avancem uns dies el termini de presentació

El termini de presentació per internet (ÚNICAMENT LA SOL·LICITUD DE PARTICIPACIÓ) finalitza el 27 de febrer de 2023. L'enllaç personalitzat al servei de transferència d'arxius al núvol eduCAC serà vàlid fins al 10 de març de 2023. 

El termini de presentació de manera presencial (SOL·LICITUD DE PARTICIPACIÓ I DOCUMENTACIÓ) finalitza el 10 de març de 2023. 


Introduïm elements de valoració dels treballs 

Revisa el punt 7 de les bases dels Premis eduCAC per saber què tindrà en compte el jurat. 

Si tens cap dubte, escriu-nos a educac@gencat.cat