Professorat

eduCAC posa al vostre abast un ampli ventall de recursos per facilitar, i potenciar, que l’educació audiovisual entri a l’escola.

L'estructura dels materials didàctics d'eduCAC compta amb quatre enfocaments diferenciats per tal de respondre a les necessitats diverses dels centres educatius:

  • Unitats didàctiques per fomentar l'anàlisi crítica dels mitjans, centrades en informació, entreteniment, publicitat i bones pràctiques a internet.
  • Itineraris transversals per treballar valors a través dels materials didàctics.
  • Projectes d'aula per posar en pràctica els coneixements apresos i potenciar la producció audiovisual escolar.
  • Mòduls instrumentals de suport, per facilitar el desenvolupament de les activitats pràctiques.

Orientacions per al professorat

En aquest document trobareu una guia del programa eduCAC: quins materials didàctics hi trobareu, els objectius i el funcionament dels diferents recursos, els continguts i les competències que s'hi treballen, etc. 

També hi trobareu propostes de programació i diferents possibles temporitzacions, així com les possibilitats d'interrelació entre els diferents materials didàctics.

En definitiva, una guia completa d'eduCAC i la seva organització general, per tal de facilitar la implementació del programa als vostres centres educatius.

Portada del dossier

Normes i usos de material digital per internet

Sovint tenim dubtes sobre quin ús podem fer de fotografies i vídeos a les xarxes socials. Alguns mestres i professors ens han demanat clarificar les normes sobre aquest aspecte de la identitat digital, amb l'objectiu de fer prendre consciència a l'alumnat que existeixen drets, com ara el de la intimitat o d'autoria, que cal respectar.

En aquest document que us podeu descarregar trobareu tres supòsits diferents per saber com actuar en el moment que fem una foto; quan en volem usar una que ha fet una altra persona; o bé, quan detectem que han fet servir una fotografia nostra sense permís.

càmera enfocant a peu