EduMediaTest

T'agradaria participar en la validació de l'EduMediaTest? 

El mes de setembre de 2020 el projecte EduMediaTest s'ha posat en marxa. 

I què és això de l'EduMediaTest? 

Símbol de 'vist'   És una eina per al professorat que pren la forma de qüestionari en línia i que ha de servir per conèixer el nivell de competència mediàtica dels estudiants d'entre 14 i 18 anys, a partir de la ponderació dels coneixements avaluats en cadascun dels sis indicadors que la defineixen segons Ferrés i Piscitelli (2012) [*].
Símbol de 'vist'   Els indicadors són sobre el llenguatge, la tecnologia, els processos d'interacció, els processos de producció i difusió, la ideologia i els valors i l'estètica. Cadascun d'ells s'aborda des de l'àmbit de l'anàlisi i l'expressió.
Símbol de 'vist'   L'objectiu de l'EduMediaTest és, doncs, incrementar el nivell de competència mediàtica -i el seu nivell de consciència- a partir d'una avaluació del seu estat per poder-la millorar. L'avaluació es durà a terme mitjançant el desenvolupament d'aquesta eina que es trobarà allotjada en un web. 
Símbol de 'vist'   Com a resultat de l'avaluació, es proposaran activitats de formació en educació mediàtica que els professors podran implementar a les seves aules a patir de les dades obtingudes i d'un dossier de material que se'ls facilitarà. 

logotip edumediatestL'EduMediaTest servirà per treballar la competència mediàtica juntament amb la informacional, i estarà disponible gratuïtament com a recurs per a estudiants i educadors a l'octubre del 2021. 

El projecte EduMediatest està liderat pel CAC i la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i finançat parcialment per la Unió Europea, dintre del seu programa Media Literacy for All. Hi participen, a més, quatre reguladors de l'audiovisual de quatre països europeus (Croàcia, Eslovàquia, França i Portugal) i dues institucions públiques amb competències en educació mediàtica a Irlanda i Grècia. 

El proper més de gener del 2021 durem a terme una prova pilot. 

T'agradaria participar en la validació de l'EduMediaTest?

Busquem professorat que vulgui conèixer el nivell de competència mediàtica dels seus estudiants. Únicament et caldran un parell d'hores de classe i equipament tecnològic per dur a terme el test de forma individual (PC o tauleta). 

Totes les dades estan anonimitzades. El professorat que participi rebrà a canvi estadística del grau de competència mediàtica dels seus alumnes i uns materials per reforçar la que estigui més baixa. 

T'interessa? Contacta'ns? Ho pots fer a través de les xarxes socials o a educac@gencat.cat.  

edumediatest

[*] Ferrés, J, i Piscitelli, A. (2012). La competència mediàtica: propuesta articulada de dimensiones e indicadores. Comunicar, 38, 75-82. DOI: 10.3916/C38-2011-02-08.