Projectes d'aula

Amb l’objectiu de potenciar la producció audiovisual als centres educatius, us proposem els Projectes d’aula: recursos per anar de l’anàlisi crítica dels continguts audiovisuals cap a la creació i l’experimentació audiovisual. En aquest espai trobareu unitats didàctiques de caràcter totalment pràctic, tot fomentant el treball per projectes, la creativitat i la generació de projectes audiovisuals a l'aula.

Us recomanem implementar els projectes d'aula després del treball previ d'alguna de les unitats didàctiques o dels itineraris transversals d'eduCAC, com a culminació d'un procés d'aprenentatge basat en la reflexió, l'anàlisi i l'experimentació. Però també podeu endinsar-vos en la producció audiovisual directament, ja que en tots els casos trobareu activitats de reflexió i contextualització com a punt de partida. 

 • Un grup de joves reunits al voltant d'una llibreta.

  01. Fem periodisme!

  Posem-nos en la pell dels i les periodistes! Us proposem convertir l'aula en un equip d'informatius per elaborar notícies, reportatges i/o documentals sobre el nostre entorn més proper.

 • Un jove ensenya a càmera una fotografia.

  02. Stories!

  Fem una història a partir dels anomenats "stories"! Treballem el llenguatge audiovisual a partir d'un format que actualment omple les nostres pantalles a través de les imatges que tots i totes compartim a les xarxes.

 • Un grup de joves xoca els punys fent pinya

  03. Anunciem valors

  Fem un anunci! Però no un anunci qualsevol, sinó un lliure d'estereotips i per construir una societat millor. Us proposem experimentar amb el llenguatge publicitari per visibilitzar idees, valors i problemàtiques que creiem importants.

 • Dos joves treballen amb un portàtil i una tauleta

  04. Dins i fora de la xarxa

  Reflexionem i plasmem a través del llenguatge audiovisual el nostre punt de vista sobre els riscos i oportunitats que ens ofereixen els dispositius mòbils i les xarxes socials. El bon ús del mòbil a través de la mirada dels i les adolescents.