Webs d'interès

A més de tots els recursos que el programa eduCAC posa al vostre abast, des d'aquesta secció del web us volem oferir altres eines disponibles a la xarxa per portar l'educació en comunicació a les aules. 

A sota en trobareu algunes de les que coneixem, però de ben segur que n'hi ha més. Si en sabeu d'altres que considereu útils, o si en teniu una de pròpia i voleu que hi sigui, no dubteu a contactar-nos a educac@gencat.cat i l'afegirem.

Institucions

 • logotip Aqui TV3

  Aquí TV3

  A la secció del web de TV3 Aquí TV3 podreu veure com funciona la televisió per dintre: amb imatges de 360º us podreu moure pel plató, per la cabina de realització, per maquillatge, etc., i també com es prepara, grava i s'edita un programa.

 • logotip big data

  Big Data. La intel·ligència de les dades

  El programa educatiu Big Data d'EduCaixa ens ajuda a entendre la importància del gran volum de dades que generem quan naveguem per internet. 

 • logotip cinescola

  Cinescola

  Cinescola trobareu eines didàctiques desenvolupades per treballar el cinema a les aules, des de primària fins a secundària. Amb la coordinació del professor Ramon Breu. 

 • logo edu360

  Educació 360

  Iniciativa educativa, social i política que planteja la connexió dels aprenentatges que es produeixen en tots els temps i espais de la vida de les persones, vinculant escola, famílies i tots els recursos i actius de la comunitat. 

 • logotip hàbits ciber saludables

  Practica els hàbits cibersaludables

  En aquest web del CESICAT hi trobareu consells que us ajudaran a desenvolupar el sentit crític en el dia a dia digital. 

   

   

 • logotip infok

  Info K

  L'Info K és el programa informatiu del Super3 adreçat al públic més jove que presenta Laia Servera. S'emet de dilluns a dijous a les 19.30h. 

 • logotip tool box

  mSchools - Toolbox

  mSchools Toolbox et permet consultar quines són les millors apps educatives. També pots proposar aplicacions mòbils que trobes útils perquè tota la comunitat se'n beneficiï.

 • logotig projecte nosaltres

  Projecte "Nosaltres"

  La Fundació Montblanc per a la Promoció de la Dona i Atrápalo Social han produït aquesta websèrie que compta amb dossiers pedagògics i activitats sobre els vídeos per treballar a les aules. 

   

 • logotip observatori faros

  Observatori FAROS

  L'Observatori FAROS de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona té una secció al seu web dedicada als usos de les tecnologies entre infants i adolescents on trobareu articles interessants. 

 • logotip plural plus

  Plural+

  Plural+ és un concurs de videocreacions de l'Aliança de les Civilitzacions per a joves dels 9 fins als 25 anys. Al seu web trobareu nombrosos recursos per a l'anàlisi i la producció audiovisual. 

 • logotip retines

  RetinES

  RetinES és un canal i comunitat web obert a persones que vulguin contribuir a generar un recull d'obres, treballs, recursos i projectes audiovisuals des d'una òptica socioeducativa. RetinES també premia projectes audiovisuals de caràcter professional i de contingut socioeducatiu.

 • logotip tasca

  Tasca

  TASCA és una empresa dedicada, des de l'any 1989, a l'lassessorament, disseny, organització i gestió de projectes i activitats de caràcter educatiu, social i cultural. 

   

 • logotip unfollow

  Unfollow a les violències masclistes

  Unfollow a les violències masclistes és un projecte educatiu per prevenir i abordar les violències masclistes i les relacions abusives que es donen entre adolescents i joves a través dels entorns digitals. 

 • logotip pq

  Revista XQ

  La Revista XQ (Per Què) és una iniciativa de la Fundació Periodisme Plural que té com a objectiu oferir les claus i el perquè de les notícies a nois i noies de 12 a 16 anys, i també a les persones que, per qualsevol motiu, necessitin una informació més accessible, de més fàcil comprensió.

Recerca universitària

 • logotip gabinete com edu

  Gabinete de Educación y Comunicación

  Grup de recerca de la UAB especialitzat en la investigació i la divulgació científica que ha dut a terme nombrosos projectes i publicacions sobre l'educació en mitjans. 

 • logotip mediacorp

  MediaCorp

  MediaCorp és l'acrònim del projecte "Representación mediática de la Imagen Corporal (no) saludable [...]" liderat per la UPF i amb l'objectiu de desenvolupar una eina que orienti a la població infantil sobre la imatge corporal en els mitjans de comunicació. 

   

Experiències de centres educatius

 • logotip cultura audiovisual

  Cultura Audiovisual

  Cultura Audiovisual és el blog del professor Francesc Casabella on podreu trobar tot tipus de material per introduir l'educació en comunicació a l'aula, des d'aspectes teòrics sobre la il·luminació i la imatge fins a història de la fotografia.  

 • logotip euclides tv

  Euclides TV

  Euclides TV és la televisió de l'institut Euclides (Pineda de Mar), un centre on l'audiovisual és una eina bàsica en la docència. L'institut compta amb una llarga trajectòria per part de l'equip de professors en la realització de projectes audiovisuals.

 • logotip fer visible l'invisible

  Fer visible l'invisible

  A través del bloc Fer visible l'invisible, la professora Eloïsa Valero mostra els treballs realitzats per l'alumnat de batxillerat de l'assignatura Cultura Audiovisual. En el seu blog trobareu nombrosos exemples que us poden servir d'inspiració.

 • logotip mostra

  Mostra de Produccions Audiovisuals de Sant Andreu

  La mostra és una activitat de dinamització educativa i enfortiment dels vincles del teixit d’escoles de Sant Andreu. Desplega un programa de tallers de creació audiovisual participativa adreçat a cicle superior (5è o 6è), desenvolupat de forma col·laborativa entre professorat, alumnat i un equip d’educomunicació especialitzat.