Webs d'interès

A més de tots els recursos que el programa eduCAC posa al vostre abast, des d'aquesta secció del web us volem oferir altres eines disponibles a la xarxa per portar l'educació en comunicació a les aules. 

A sota en trobareu algunes de les que coneixem, però de ben segur que n'hi ha més. Si en sabeu d'altres que considereu útils, o si en teniu una de pròpia i voleu que hi sigui, no dubteu a contactar-nos a educac@gencat.cat i l'afegirem.

Institucions

 • logotip Aqui TV3

  Aquí TV3

  A la secció del web de TV3 Aquí TV3 podreu veure com funciona la televisió per dintre: amb imatges de 360º us podreu moure pel plató, per la cabina de realització, per maquillatge, etc., i també com es prepara, grava i s'edita un programa.

 • logotip big data

  Big Data. La intel·ligència de les dades

  El programa educatiu Big Data d'EduCaixa ens ajuda a entendre la importància del gran volum de dades que generem quan naveguem per internet. 

 • logotip cinescola

  Cinescola

  Cinescola trobareu eines didàctiques desenvolupades per treballar el cinema a les aules, des de primària fins a secundària. Amb la coordinació del professor Ramon Breu. 

 • logotip CPC

  Col·legi de Periodistes de Catalunya

  El CPC duu a terme tallers i formació per aprendre a analitzar continguts, aplicar l’ètica en la producció i difusió d’informació, desenvolupar habilitats per produir continguts propis i navegar críticament pel món digital.

 • logo edu360

  Educació 360

  Iniciativa educativa, social i política que planteja la connexió dels aprenentatges que es produeixen en tots els temps i espais de la vida de les persones, vinculant escola, famílies i tots els recursos i actius de la comunitat. 

 • logotip hàbits ciber saludables

  Practica els hàbits cibersaludables

  En aquest web del CESICAT hi trobareu consells que us ajudaran a desenvolupar el sentit crític en el dia a dia digital. 

   

   

 • logotip infok

  Info K

  L'Info K és el programa informatiu del Super3 adreçat al públic més jove que presenta Laia Servera. S'emet de dilluns a dijous a les 19.30h. 

 • logotip tool box

  mSchools - Toolbox

  mSchools Toolbox et permet consultar quines són les millors apps educatives. També pots proposar aplicacions mòbils que trobes útils perquè tota la comunitat se'n beneficiï.

 • logotig projecte nosaltres

  Projecte "Nosaltres"

  La Fundació Montblanc per a la Promoció de la Dona i Atrápalo Social han produït aquesta websèrie que compta amb dossiers pedagògics i activitats sobre els vídeos per treballar a les aules. 

   

 • logotip observatori faros

  Observatori FAROS

  L'Observatori FAROS de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona té una secció al seu web dedicada als usos de les tecnologies entre infants i adolescents on trobareu articles interessants. 

 • logotip plural plus

  Plural+

  Plural+ és un concurs de videocreacions de l'Aliança de les Civilitzacions per a joves dels 9 fins als 25 anys. Al seu web trobareu nombrosos recursos per a l'anàlisi i la producció audiovisual. 

 • logotip retines

  RetinES

  RetinES és un canal i comunitat web obert a persones que vulguin contribuir a generar un recull d'obres, treballs, recursos i projectes audiovisuals des d'una òptica socioeducativa. RetinES també premia projectes audiovisuals de caràcter professional i de contingut socioeducatiu.

 • logotip tasca

  Tasca

  TASCA és una empresa dedicada, des de l'any 1989, a l'lassessorament, disseny, organització i gestió de projectes i activitats de caràcter educatiu, social i cultural. 

   

 • logotip unfollow

  Unfollow a les violències masclistes

  Unfollow a les violències masclistes és un projecte educatiu per prevenir i abordar les violències masclistes i les relacions abusives que es donen entre adolescents i joves a través dels entorns digitals. 

 • logotip pq

  Revista XQ

  La Revista XQ (Per Què) és una iniciativa de la Fundació Periodisme Plural que té com a objectiu oferir les claus i el perquè de les notícies a nois i noies de 12 a 16 anys, i també a les persones que, per qualsevol motiu, necessitin una informació més accessible, de més fàcil comprensió.

Recerca universitària

 • logotip gabinete com edu

  Gabinete de Educación y Comunicación

  Grup de recerca de la UAB especialitzat en la investigació i la divulgació científica que ha dut a terme nombrosos projectes i publicacions sobre l'educació en mitjans. 

 • logotip mediacorp

  MediaCorp

  MediaCorp és l'acrònim del projecte "Representación mediática de la Imagen Corporal (no) saludable [...]" liderat per la UPF i amb l'objectiu de desenvolupar una eina que orienti a la població infantil sobre la imatge corporal en els mitjans de comunicació.